V tednu od 20. do 24. februarja 2023 smo se učenci 2. a-razreda skupaj z vrstniki in prvošolci PŠ Čemšenik udeležili plavalnega tečaja. Vsako jutro smo se veseli in polni energije zbrali v šoli in se z avtobusom odpravili na bazen v Hrastnik.

Po predstavitvi osnovnih navodil za plavanje in preoblačenju smo najprej preverili sposobnosti vseh učencev in se nato razdelili v skupine glede na plavalno predznanje učencev. Postali smo morske zvezde, morski psi, delfini in ribice. Vsaka skupina je nato s svojim učiteljem urila svoje spretnosti v vodi, nadgrajevala svoje znanje plavanja in se pripravljala na zaključni dogodek – preverjanje znanja plavanja za bronastega delfinčka.

Ves teden smo pridno trenirali, vmes pa smo našli tudi čas za sprostitev in igre v vodi. Brez špricanja in tunkanja seveda ni šlo. Kar prehitro je bil petek in že smo morali pokazati, kaj znamo. Pogoj za osvojitev bronastega delfinčka je bil, da učenec preplava 50 m in vmes naredi vajo varnosti (mrtvaka).

Veliki večini je to uspelo. Učenci, ki dolžine niso uspeli preplavati v celoti, pa so prav tako prejeli priznanje – enega od morskih konjičkov. Prav nihče ni ostal brez zasluženega priznanja.

Učitelji smo bili ponosni na svoje učence predvsem zato, ker so se prav vsi trudili in pokazali napredek v znanju plavanja. BRAVO!

Ostali učenci so ves čas aktivno in navdušeno spodbujali plavajoče, kar jim je dalo še dodaten zagon pri plavanju. Tečaj smo zaključili s prostim plavanjem, s skoki v vodo, igrami, potapljanjem – skratka, z zabavo v vodi.

Polni lepih vtisov smo se vsak dan bolj utrujeni vračali v šolo in komaj čakali na slastno kosilo, ki je ob našem prihodu že dišalo iz kuhinje.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)