Planinci se nismo ustrašili slabe vremenske napovedi, zato smo se v soboto, 19. 11. 2022 podali na Šmohor. Zbrali smo se na železniški postaji v Zagorju ob Savi, od koder smo se z vlakom odpeljali do Laškega, od tam pa pot nadaljevali peš do Šmohorja. Do Doma na Šmohorju smo hodili dobri dve uri, vmes smo si vzeli en daljši odmor, ko smo lahko pojedli malico, in dva malo krajša odmora, ko smo naredili požirek tekočine in nato nadaljevali pot. Ta nas je od železniške postaje v Laškem najprej vodila ob glavni cesti, nato mimo naselja, kjer se je cesta strmo vzpenjala, nato čez še bolj strmi travnik v gozd.

Urno smo hodili in kar hitro napredovali. Na jasi pod Domom na Šmohorju nas je zajela gosta megla, ki je pričarala mistično vzdušje, kmalu zatem pa smo že videli dom.

Tudi tokrat ni bilo razgleda in zaradi nizkih temperatur smo ves prosti čas, ki smo ga imeli na vrhu, preživeli v domu. Okrepčali smo se s pestro ponudbo hrane in pijače, poklepetali, zapeli in zaplesali, potem pa se po isti poti odpravili nazaj v dolino.

Ko smo prišli iz gozda, se je odprl lep razgled na Laško, ob katerem smo malo postali, potem pa nadaljevali pot do železniške postaje, od koder smo se z vlakom vrnili v Zagorje.

Zaradi krajših dnevov v tem delu leta nas je na cilju že pričakal mrak. 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)