Med jesenskimi počitnicami smo si krajšali čas s počitniškimi dejavnostmi.

V sredo smo obiskali Kinološko društvo Zagorje ob Savi. Preden smo se odpravili na obisk, smo šli v trgovino za živali po priboljške za kužke in tako naredili enourni obhod po Zagorju. Komaj smo že čakali, da spoznamo male kosmatince. V kinološkem društvu nam je gospod Alojzij Klančišar, ki je predsednik društva, povedal nekaj osnovnih stvari, ki jih je potrebno vedeti o kužkih in ravnanju z njimi.  Nato so nam predstavili različne pasme kužkov. Dva kužka sta bila začetnika in smo videli, kako poteka tečajna ura, kako se naučijo slediti svojemu gospodarju ter poslušati in ubogati njegova povelja. Pokazali so nam tudi dva reševalna kužka, ki sta obvladala pasji poligon in premagala vse ovire, poleg tega pa smo preizkusili tudi njuno sposobnost iskanja tako, da smo skrili dva učenca, kužka pa sta ju uspešno našla. Med malico so nam postregli s toplim čajem, potem pa smo se lahko še sami preizkusili v vodenju kužkov po pasjem poligonu in pri tem zelo uživali. Naš obisk je prehitro minil, zato smo se dogovorili, da jih bomo še kdaj obiskali. Prvo počitniško dejavnost smo zaključili s sprehodom do igrišča v Farčnikovi koloniji, kjer smo preizkusili igrala, potem pa smo se vrnili nazaj do šole.

Četrtkovo dopoldne smo preživeli v športni dvorani. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi smo bili športno aktivni na različne načine. Preden pa smo začeli z izvajanjem športnih dejavnosti, sta nam plezalna inštruktorja Nadja Korinšek in Vili Guček predstavila plezalno opremo in podala osnovne informacije o plezanju. Nato pa je bil čas za gibanje. Najprej smo se skupaj ogreli s tekalno igro in gimnastičnimi vajami, potem smo izvajali vaje na treh plezalnih poligonih, nato pa smo se razdelili v tri skupine. Ena skupina je plezala po umetni plezalni steni. Plezalna inštruktorja sta poskrbela za varnost na plezališču in prostor zaščitila z debelimi blazinami ter varovala otroke pri plezanju. Druga skupina se je preizkusila v igrah z žogo – igrali smo med dvema ognjema, med štirimi ognji, metali smo na koš in na gol, brcali smo nogometno žogo. Tretja skupina pa je igrala namizni tenis, izvajala igre s padalom, elemente akrobatike ter plezanje po drogu in vrvi. Tekom dopoldneva smo se vsi zvrstili na vseh treh postajah in se tako preizkusili v pestri izbiri športnih dejavnosti, vmes pa smo si vzeli tudi odmor za malico. Prijetno utrujeni smo se po končanih športnih dejavnostih odpravili domov.

V petek so bile načrtovane igre v Europarku, vendar nam je vreme žal ponagajalo in smo morali zaradi dežja to počitniško dejavnost žal odpovedati.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)