V sredo, 21. 9. 2022, smo imeli na PŠ Podkum projektni dan z naslovom Promet. Zjutraj nas je nepričakovano obiskala medicinska sestra Maša in nas poučila o pravilni higieni zob ter s tabletkami preverila čistost naših zob. Ugotovili smo, da moramo nekateri še malo bolj poskrbeti za svoje zobe.

Kmalu smo dobili še en obisk. Prišla je gospa policistka. V razredu smo se pogovorili, kako se vedemo v prometu, v javnih prevoznih sredstvih in nenazadnje tudi v domačem avtomobilu. Policistka je poudarila, da moramo dosledno upoštevati vsa pravila v prometu, saj le tako poskrbimo za svojo varnost. Policistka pa nas je spremljala tudi na sprehodu v okolici šole ter nas opozorila, na kaj moramo biti še posebej pozorni.

Po malici smo nadaljevali s poukom. Pri slovenščini smo poslušali in prepoznavali zvoke iz prometa, poimenovali smo prometne znake in rešili prometno križanko. Pri matematiki smo izvedli raziskavo o tem, kako smo prišli v šolo, razvrščali smo vozila, jih urejali v določeno zaporedje, risali prikaze in celo tekmovali z avtomobili na različne pogone. 

Pri likovni umetnosti smo 1. in 2. razred iz kolaž papirja ustvarjali vozila, 3. in 4. razred pa kolesa iz odpadnih zgoščenk.

Dan je hitro minil, naučili pa smo se marsikaj o prometu.

Učenci in učiteljice PŠ Podkum

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)