Na PŠČ je bil danes poseben dan. Tako kot vsak dan smo tudi tokrat stopili skupaj, le da so nas tokrat obiskale še tri organizacije, ki nam vedno priskočijo na pomoč, kadar smo v stiski. Petkovo dopoldne so nam popestrili čemšeniški gasilci, zagorski policisti in članici ter sekretarka Rdečega križa Zagorje.

Policist nas je popeljal po Čemšeniku. Pogovorili smo se o prometnih pravilih, ki veljajo za nas, ko smo pešci, kolesarji ali sopotniki v vozilih. Ugotovili smo, da veliko že znamo, vendar se zgodi, da pravil ne upoštevamo.

Gasilci so nam pomagali izvesti evakuacijo šole. Dobro, da imamo takšne vaje vsako leto. Nujno jih potrebujemo, da bi se v primeru požara znali pravilno obnašati. Razkazali so nam tudi svoje vozilo in nam povedali, kako potekajo reševalne akcije. Najbolj pa smo uživali, ko smo gasili, razvijali cev, ciljali v tarčo in uporabili gasilni aparat  na prah.

Predstavnica Rdečega križa nam je najprej povedala, kaj so njihove naloge, kako poskrbijo za ljudi, ki potrebujejo njihovo pomoč, potem pa smo se lotili različnih dejavnosti. Učili smo se oživljanja, postavljali ponesrečence v položaj za  nezavestnega in izvedli nekaj prevez s pomočjo rute.

Naše učence že od malih nog navajamo na solidarnost. V preteklem letu smo za pomoči potrebne zbirali oblačila. Tokrat pa so naši učenci poskrbeli, da bodo tudi drugi otroci dobili kakšen sladek priboljšek v paketu. Upamo, da bomo s sladkimi priboljški poskrbeli za kakšen nasmeh na obrazu otrok.

Dan je hitro minil in učenci so se naučili marsikaj novega. Predvsem pa, kako pomembno je, da si med seboj pomagamo in STOPIMO SKUPAJ, ko to potrebujemo.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)