Tudi v letošnjem šolskem letu so na OŠ Tončke Čeč v Trbovljah razpisali natečaj, ki je namenjen mladim pesnikom in pesnicam, osnovnošolcem. Učenci naše šole že od začetka sodelujejo na tem festivalu. Letošnja tema je bila UČENJE.

Letos so se organizatorji odločili za prav poseben izziv. Učenci so se preizkusili v pisanju »ENAJSTK«. Nekateri najbrž prvič slišite za to pesniško obliko, saj se v slovenskem jeziku ne pojavlja pogosto (prevzeli in priredili so jo iz nemškega jezika). Gre za kratko pesem, sestavljeno iz petih verzov. Verze pa oblikujemo iz enajstih besed po navodilih.

V pisanju enajstk so se preizkusili učenci 3. in 4. razreda PŠ Čemšenik, učenci 5.c ter šestošolci in sedmošolka pri interesni dejavnosti ustvarjalno pisanje.

Učenke in učenci, ki so po izboru ocenjevalcev napisali najboljše enajstke, so: Tian Furlan (PŠ Čemšenik), Klara Prošt in Jure Prošt (5. c), Nika Martinčič, Taja Hudi (obe iz 6. a) ter Lana Aisha Kozolić (6. c).

Čestitke vsem sodelujočim, še posebej pa nagrajencem!

Vse enajstke, in tudi navodilo za sestavljanje enajstk, pa si lahko ogledate na naslednji povezavi, s katero dostopate do monografije – elektronske publikacije: https://issuu.com/knjinicaotonckecectrbovlje/docs/6_zbornik_pesmi_2021

Zapisala: Darja Murn

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)