Pouk na daljavo predstavlja poseben izziv tudi pri urah gospodinjstva v 6. razredu. Učencem posnamem pripravo katere izmed jedi. Včasih jim pošljem posnetek, ki je že objavljen na katerem izmed javnih kanalov. Včasih pa jim posredujem le recept, kjer so zapisane sestavine jedi in postopek njene priprave.

Ker je mleko eno izmed živil, ki ima pomembno vlogo pri razvoju predvsem otroškega telesa, je mleko kar velikokrat na seznamu sestavin jedi.

So pa tudi jedi, katerih glavna sestavina je mleko.

Pred božično-novoletnimi prazniki smo se lotili priprave KARAMELNEGA MLEKA. Čas za pripravo te jedi se mi je zdel res zelo primeren. Kar predstavljala sem si, kako bi otroci skuhali karamelno mleko zase in za svoje bližnje, udobno sedli na domačo sedežno garnituro in uživali v toplem in sladkem napitku. Če bi ujeli pravi trenutek, bi skozi okno lahko opazovali nežno padanje snežink, ki bi plesale v zraku … Zašla sem …

Skratka, pripravo karamelnega mleka smo vključili tudi v projekt Sheme šolskega sadja in mleka, EKOŠOLE z naslovom MLEKASTIČNO.

Da pa ne bodo sladke dobrote deležni le šestošolci, si oglejte recept in posnetek priprave karamelnega mleka.

KARAMELNO MLEKO

SESTAVINE:

  • 4 žlice sladkorja,
  • 0, 5 l mleka,
  • 1 dcl vroče vode.

POSTOPEK  izdelave je na https://youtu.be/wtxEMBqXYug 

Urška Omahna


(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)