Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

po navodilih MIZŠ v ponedeljek, 9. 11. 2020, pričenjamo z izvajanjem pouka na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda.

Obvestilu so dodane smernice in navodila za pouk na daljavo − nekaj jih velja za vse učence, nekaj za najbolj ranljivo skupino, to so učenci razredne stopnje, nekaj pa jih velja za naše najstarejše in najbolj samostojne učence predmetne stopnje.

V spomladanskem času smo si vsi skupaj nabrali precej izkušenj. Septembra in oktobra so potekala IKT izobraževanja učiteljev in učencev, da bi bili za izvajanje pouka na daljavo čim bolj pripravljeni.

Učenci od 6. do 9. razreda so skupaj z učitelji v tednu pred jesenskimi počitnicami uspešno preizkusili novo pridobljene veščine, ki jih bomo razvijali še naprej.

Želimo si, da bi se čim prej vrnili v učilnice, kjer lahko pouk izvajamo najbolj kvalitetno. Učenci imajo pristen stik z učitelji, ki lahko podajajo snov na podlagi različnih pristopov, metod in oblik. Poleg izobraževalnega vidika je v šoli izjemno pomemben tudi vzgojni, ki vključuje razvoj različnih kompetenc, ki so pomembne za življenje naših otrok.

Zavedamo se, da bo v prihodnjih dneh morda prihajalo do težav, ki jih bomo skušali reševati umirjeno in hitro. Naše učilnice bomo za kratek čas zamenjali z virtualnimi. Potrudili se bomo, da bo pouk potekal tekoče in da bodo imeli učenci možnost pridobiti čim več znanja.

Ostanite zdravi!

                                                                                                                                          Kristina Renko, ravnateljica

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)