V petek smo imeli kulturni dan z naslovom En pesnik je živel, iz Vrbe je bil. Ogledali smo si Prešernov spomenik, rojstno hišo, se sprehodili po njegovem rojstnem kraju Vrbi ter ustvarjali v hiši pesnikovega prijatelja Matije Čopa.

Najprej smo se podali v središče Vrbe in se ustavili ob veliki lipi. Prešteli smo velike kamne ob njej in spoznali, da so v preteklosti možje v vasi tu odločali o marsikaterih za vaščane pomembnih stvareh. Nato nas je pot vodila v pesnikovo hišo. Med zanimivim   pripovedovanjem o življenju v takratnih časih ter pesnikovem življenjepisu smo si ogledovali prostore ter starinske predmete.  Odpeljali smo se v Žirovnico in se ustavili v hiši pesnikovega prijatelja Matije Čopa. Ustvarjanje v delavnicah, kjer smo risali pesnikov portret, predmete iz preteklosti, vasico Vrbo ter izdelali plakat in  čebelnjak, je bilo zanimivo. Izdelke bomo razstavili v šoli.

Utrujeni, a polni lepih spominov ter novih spoznanj smo se odpeljali proti domu. Preživeli smo dan, ki nam bo ostal v lepem spominu.

Andreja Borišek, PŠ Čemšenik

 

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)