V petek, 29. novembra 2019, smo z osmošolci obiskali Cankarjev dom, kjer smo si ogledali gledališko predstavo Pesem o Odiseju, obiskali 35. Slovenski knjižni sejem ter si ogledali Narodno in univerzitetno knjižnico Ljubljana.

Gledališka predstava Pesem o Odiseju je bila odlična umetniška učna ura zgodovine in zemljepisa. Igralca Pia Zemljič in Boštjan Gombač sta mlademu občinstvu odlično predstavila 10-letno Odisejevo popotovanje domov. Z navidezno napetim medsebojnim odnosom sta v prispodobah prikazala izmenjavanje miru in vojne in s preprosto improvizacijo igre občasno neposredno komunicirala z mladimi gledalci.

Po umetniški učni uri zgodovine smo si ogledali 35. Slovenski knjižni sejem, nato pa smo se odpravili še v Narodno in univerzitetno knjižnico. Uslužbenki knjižnice sta nam predstavili zgodovino in pomen naše največje nacionalne knjižnice. Ogledali pa smo si tudi razstavo del iz nekdaj zasebne knjižnice barona Žige Zoisa.

Učence smo spremljali razredničarki Vanja Celestina in Danijela Koprivšek, knjižničarka Alenka Knez in učitelj Andrej Hromin.

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)