Novembrsko samopostrežno malico je pripravil kuhar Gostišča Grof z Vranskega, Iztok Lednik, šef kuhinje.

Johan Goričan je leta 1901 odprl svoj prvi vinotoč ob cesti Vransko – Šempeter. Johan je bil oskrbnik na graščini Stopnik, žena Neža, rojena Brinovec, pa kuharica na graščini Hachenberg. Gostilno sta leta 1930 prevzela njegov nečak, Franc Brinovec, in žena Pavla, rojena Rome. Vodila sta jo do leta 1953. Takrat so jo morali porušiti zaradi gradnje ceste. Ponovno so jo odprli leta 1968, in sicer na novi lokaciji. Zadnja sprememba pa se je zgodila z izgradnjo avtoceste.

Nekoč so jo obiskovali popotniki, ki so po cesti potovali s konji, s konjsko vprego ali kočijo, danes pa tisti, ki potujejo z avtomobili, avtobusi, tovornjaki. Nekoč so plačevali z goldinarji, jugoslovanskimi dinarji, slovenskimi tolarji, danes pa plačujemo z evropsko valuto.

V svoji ponudbi imajo pestro izbiro, ki zajema različne vrste pic, ribe (brancin), čevapčiče in bifteke. V Gostišču Grof pa lahko tudi najamete sobo ter prespite.

Na spletni strani imajo zapisano, da je njihovo osnovno vodilo kvalitetna ponudba in zadovoljni gostje.


JEDILNIK

Jota z zeljem in prekajenim mesom, jabolčni zavitek iz eko jabolk

Mlečna prosena kaša iz eko mleka kmetije Sešlar

Alternativna malica

Maline, jabolka, hruške, ringlo, grozdje, banane, mandarine, kaki

Keks G

 

https://issuu.com/gasperkos/docs/grof_cenik_maj

 

Nada Brezovar, organizator prehrane

27. 11. 2019

 

GALERIJA SLIK:

 

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)