Bilo je megleno, a ne prehladno jutro. Prvošolci smo se, primerno obuti in oblečeni, zbrali v šoli, pojedli malico in se odpravili na jesenski pohod. Naš cilj so bile Vine.

Med potjo proti Gorici smo občudovali lepote narave, ki se je kopala v jutranji megli. Na vrhu hriba smo naredili prvi postanek za požirek ali dva, nato pa nadaljevali pot do kapelice v Vinah, kjer smo si odpočili in si nabrali dovolj energije za pot do cilja. Ko smo prispeli, smo se lahko okrepčali, se podružili in poigrali ter se nadihali svežega zraka.

Ogledali smo si okolico in se pogovorili o značilnostih jeseni. Pobliže smo si ogledali najdene živali ali rastline, ki jih še ne poznamo, in jih nepoškodovane vrnili v naravo. Vedeli smo, da nas čaka še pot nazaj, zato smo se morali kmalu odpraviti nazaj proti šoli.

Na poti smo se oddelki med seboj pomešali, tako da smo se lahko med seboj spoznavali. Prepevali smo vesele pesmi, se pogovarjali, spodbujali in se imeli lepo. V šolo smo prišli utrujeni, a zadovoljni. Dan, preživet v naravi, je vsem privabil nasmešek na obraz.

Prvošolci in učiteljice

 

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)