Športno sodelovanje z zunanjimi sodelavci se je tudi letos pokazalo za uspešno, saj je v kegljanju kar pet naših učenk in učencev nastopilo na državnem tekmovanju 19. aprila v Kranju. Z učiteljico Mili Zupančič vključujeva ta šport v ponudbo izbirnih predmetov NIP-šport, ŠSP in ŠZZ, veznik med nami in kegljaškim klubom pa je Vid Ojstršek, dolgoletni športni delavec in kegljaški entuziast.

Tako kot že nekaj preteklih let, nam je Vid ponudil preizkus športne panoge z razlago osnovnih pravil in tridesetimi meti »na polno«. Na ta način smo učencem, ki so se v kegljanju hitro znašli, ponudili sodelovanje na občinski ravni tekmovanja. Na šolskem nivoju se je tako s kegljanjem seznanilo kar 67 otrok različnih starostnih skupin, izmed teh pa se je na občinsko raven uvrstilo 11 učencev. Sledilo je regijsko tekmovanje, ki bi moralo biti v Brežicah, a smo ga zaradi prometne nesreče in zastoja, ki nam je preprečila pravočasen prihod na tekmovališče, izvedli kar na zagorskem kegljišču. Izmed sedmih udeležencev tega tekmovanja (Tia Povšnar, Sara Borišek, Klara Celestina, Gaja Glažar, Beni Nurikić, Anej Razpotnik in Mark Božjak) se jih je kar pet, presenetljivo, uvrstilo na najvišjo raven tekmovanja.

Najbolje sta se v kategoriji dečkov 2006-2007 odrezala Anej (5. mesto) in Mark (9. mesto) saj sta tudi edina iz te skupine, ki kegljanje trenirata. Pri starejših fantih (2004-2005) je Beni med 27 tekmovalci zasedel 24. mesto, pri mlajših deklicah pa med 17 tekmovalkami Tia  11., Sara pa 16. mesto.

Rezultati so bili seveda skladni s pričakovanji, saj brez rednega treninga tudi ni boljših dosežkov. Sva pa zadovoljna, da sva dala priložnost spoznati šport, s katerim se v življenju težko še kdaj srečaš (mogoče prej z bowlingom), mogoče pa komu ponudila izziv za koristno izrabljanje prostega časa…

 

Martin Koncilja

 

GALERIJA SLIK:

 

 

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)