Vsi poznamo pravljico o Muci Copatarici. Ko so otroci iz vasi končno začeli pospravljati copate, ni Muci preostalo drugega, kot da je le še šivala in po potrebi krpala copate. Čez čas ji je postalo dolgčas in odločila se je, da bo odšla na potep v mesto. Želela je videti, kako otroci v mestu skrbijo za svoje copate, šolske potrebščine, oblačila, športno opremo in šolske torbe. Prejšnji teden je obiskala OŠ Ivana Skvarče v Zagorju. Že bežen pogled v omaro v avli ji je povedal, da učenci v šoli pozabljajo svoja oblačila. Spraševala se je ali je učence zeblo v noge, ko so šli bosi domov, saj so na policah v avli samevali tudi športni copati.

Najbolj pa jo je presenetilo, ker v prostor z garderobnimi omaricami učencev skoraj ni mogla vstopiti. Tam je vladal nered. Šolske torbe so bile nametane na velikem kupu takoj pri vratih, posamezne so ležale naokrog. Učenci jih namreč, ko so odšli na kosilo v jedilnico, niso pospravili v svoje garderobne omarice.

Pričakujemo, da bodo učenci upoštevali navodila učiteljev in drugih zaposlenih na šoli. Učenci naj pazijo na svoje stvari. Šolsko torbo naj pred odhodom v jedilnico pospravijo v garderobno omarico.

Otroci z vstopom v šolo postanejo učenci. Postanejo del šolske skupnosti. Biti učenec pomeni imeti določene odgovornosti, ki jih namesto učencev ne morejo opraviti učitelji, zaposleni na šoli ali njihovi starši.

 

 

POZABLJENE/NAJDENE STVARI:

Za stvari na fotografijah povprašajte vratarja Mišota

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov 1)