ŽOGARIJA, 1.DEL

 

Sreda, 21. maj, je pisalo na koledarju, ko se je pisana skupina s transparenti opremljenih učencev izpred šole napotila proti prizorišču ŽOGARIJE. Kaj Žogarija je, do sedaj ni vedel še nihče, saj je letos v svojem devetem letu delovanja prvič obiskala Zagorje.

Vse se je začelo še pozimi, ko je idejni oče Žogarije Slavko Sakelšek, na sestanku na občini Zagorje predstavil idejo projekta, ki bi z udeležbo zagorskih šol in finančnim sodelovanjem občine, prinesla zabavno dogodivščino poleg devetih držav ( Žogarija poleg Slovenije gostuje še na Hrvaškem, v Srbiji, Italiji, Avstriji, BiH, Črni Gori, Makedoniji in na Madžarskem )  tudi v Zagorje. Dobro uigrana ekipa pod vodstvom animatorjev Maše in Lamina ter vrančka Frančka ponuja tekmovanja v malem nogometu, spretnostnih igrah, kvizu znanja, učenci pa se lahko izkažejo še z nastopi( plesnimi, pevskimi ali kombiniranimi, le da so čim zabavnejši ) ter udejstvovanjem v ustvarjalnih delavnicah. Vodilo cele prireditve je FAIR PLAY, sodelujejo lahko le mešane (po spolu)ekipe, zaželjeno pa je čim večje število navijačev, ki s svojim navijanjem celotni prireditvi dodajo pravo vzdušje.

In to vzdušje so učenci 2., 3., 4. in 5. razreda pričarali z množico plakatov in navijaških pripomočkov ter več kot triurnim navijanjem »DAJMO NAŠI«. To se je začelo že pri odhodu izpred šole, vrhunec pa doseglo ob razglasitvi rezultatov, saj je ekipa učencev v kateri so bili: Luka Baš, Žan Vozelj, Gal Gorišek,,Nastja Zakonjšek, Vanja Hafner, Luka Resnik, Gal Klopčič, Lovro Skrinjar, Lucija Žerko, Anja Baš, Nina Pavšek, Primož Oberč in Maruša Klančišar  ter učiteljica Janja Vozelj zasedla prva mesta v prav vseh tekmovanjih. Poleg tega so naši učenci Leris Dorič, Anej Razpotnik, Lea in Pia Čebin ter Benjamin Škilijan  sodelovali tudi v mešani ekipi Zagorje, ki smo jo vodje sestavili za lažje odvijanje tekmovanja, na himno Žogarije pa so s plesnim nastopom navdušile učenke plesne skupine Disco dance.Največje priznanje so si poleg tekmovalcev seveda prislužili navijači, ki so pričarali vzdušje pravega športnega dogodka.

In nagrada? Poleg zadovoljstva ob prvem mestu in čudovito preživetega dopoldneva še nastop na finalu slovenske Žogarije 6. junija v Trbovljah. Vas zanima ? Pridite! Mi bomo tam…

 

Martin Koncilja

GALERIJA SLIK:

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)