V četrtek, 10.4.2014, smo tekmovali v kuhanju lokalnih jedi. Pod okriljem Kuhne pato sta se uvrstili v polfinale dve naši skupini.  Skupina Sladki medvedki, ki so jo sestavljale šestošolke Ana Razpet, Renata Štarkelj, Ilhana Smajlovič in Lana Medvešek ter skupina Raguške s člani Evo Podlogar, Lejo Novak, Filipom Deželak in Piko Zakonjšek. Učenci so profesionalno opravili svoje delo, dobro skuhali in lepo predstavili delo žiriji. Niso se uvrstili v finale. Zasavske jedi so skromne, a okusne. Čestitam vsem tekmovalcem za opravljeno delo. Prilagam pa njihove seminarske naloge.

Zahvaljujem se tudi učiteljici Barbari Lekše za pomoč pri izdelavi krožnikov, Mateji Naprudnik za lektoriranje in  hišniku Štefanu Veteršek za  izdelavo mize meutrge, gostilni Čop za posodo, jetrnico in demonstracijo,praktično delo v njihovi gostilni in gospe Mariji Gošte za uro učenja ragušk v šolski kuhinji.

Nada Brezovar

Prilogi:

Skupina Raguške seminarska

Sladki medvedki seminarska

GALERIJA SLIK:

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)