V petek, 21. marca, so se na kegljaškem tekmovanju v Trbovljah srečali učenke in učenci zasavsko-posavske regije. Na to tekmovanje so se uvrstili po izbirnih tekmah na občinskem nivoju, ki so potekale decembra lani. Nekateri od nastopajočih učencev se s kegljanjem ukvarjajo že dlje časa, nekateri pa so se na tekmovanje uvrstili povsem slučajno, ko so se informativno seznanili s kegljanjem pri predmetu Šport za zdravje.

Tinkara Butara in Živa Stegenšek pri mlajših (učenke in učenci letnika 2001/02) ter Nika Rogljič, Anja Sotenšek in Andraž Vodenik pri starejših (učenke in učenci letnika 1999/2000) so se tekmovanja očitno lotili zares.  Tinkara, Živa in Nika so se namreč uvrstile na državno tekmovanje, Anja je dosegla četrto, Andraž pa peto mesto.

Očitno je dovolj že, da damo učencem možnost spoznati določeno športno panogo, da jih ta pritegne v tolikšni meri, da so lahko v njej tudi zelo uspešni. Če pa se za šport navdušijo in ga začnejo resneje trenirati, pa bodo uspehi logična posledica vloženemu trudu.

Čestitamo !

 

Martin Koncilja

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)