Zadnji torek pred počitnicami je za strelce naše šole pomenil ponoven preizkus njihove pripravljenosti.

S sovrstniki rojenimi leta 1999-2000 ter 2001-2002 so se namreč srečali na regijskem tekmovanju v streljanju z zračno puško v Velenju.

Tekmovanja so se  udeležili štirje učenci in sicer v mlajši kategoriji Domen Zupan Kovač, pri starejših pa Nik Polc, Žiga Bregar ter Jure Novak. Najboljši strelci na področnih tekmovanjih si z dobrimi rezultati priborijo možnost nastopanja na državnem tekmovanju, ki bo pomladi.

Našim tekmovalcem kaže odlično, saj so v posamični konkurenci zasedli: Jure 1. mesto (184 krogov), Žiga 2. mesto (183) krogov ter Nik 4. mesto (178) krogov, prav tako je v mlajši konkurenci Domen s 174 krogi zasedel 4. mesto.

Še bolje so se starejši učenci izkazali v ekipnem tekmovanju, saj so drugo uvrščeno ekipo premagali za več kot dvajset krogov in skoraj zagotovo lahko računajo na uvrstitev na državno prvenstvo, kjer so lani že nastopali.

Sicer pa naši učenci pod vodstvom trenerja Bogdana Slanška zelo uspešno nastopajo tudi v državni pionirski ligi, kjer so njihove posamične uvrstitve vedno blizu vrha, moštveno pa so na vseh petih turnirjih zmagali.

Kdo ve, mogoče pa bodo to nekoč nasledniki Rajmonda Debevca.

 

Martin Koncilja

DSC_0072 DSC_0075 (1)

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)