V nedeljo, 24. novembra, se je na Izlakah odvijalo prvo planinsko orientacijsko tekmovanje v letošnjem šolskem letu. To šolsko leto je tudi naši planinski skupini uspelo sestaviti dve ekipi učencev naše šole in eno mešano ekipo, ki jo sestavljajo ena naša učenka in dve učenki z OŠ Toneta Okrogarja.

Učenci so se na tekmovanje pripravljali ob petkih popoldan z različnimi mentorji Planinskega društva Zagorje. Po eni najbolj deževnih sobot letošnje jeseni  je napočila nedelja, dan za tekmovanje. K sreči je nehalo deževati. Ker so se naši učenci in učenke prvič udeležili takšnega tekmovanja, je bila na startu prisotna tudi trema. Vse naše ekipe so tekmovale v kategoriji A (učenci do vključno 6. razreda), torej pri najmlajših. V tej kategoriji so nastopile 4 ekipe (od tega torej kar tri naše). Naše ekipe so dosegle naslednje rezultate:

  1. mesto: ekipa Merjasci (Julija, Eva in Teodor Maurer ter Nina Pavšek)
  2. mesto: ekipa Orli (Maruša Klančišar, Lucija Povše, Manca Pirc, Jan Celestina in Hana Medved)
  3. mesto: ekipa Tri planike (Hana Fele in deklici z OŠ Toneta Okrogarja)

 

Ekipe so se zelo dobro odrezale na testih znanja o planinstvu, dobro jim gredo tudi vozli, manjka jim še praktičnih vaj na terenu s karto (iskanje točk). Spomladi bomo nadaljevali z delom in se udeležili novih tekmovanj.

DSC08610

Menotrica planinske skupine Darja Murn

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)