Prvi šolski dan smo vsi z veseljem pričakali naših 5 prvošolčkov. Pripravili smo jim kratek program in jih toplo sprejeli v našo skupnost.

 

Že prve dni smo se pripravljali na proslavo ob prazniku krajevne skupnosti Podkum. Drugo nedeljo v mesecu septembru smo imeli že prvi pravi nastop pred spomenikom.

 

Ker smo bili v lanskem šolskem letu uspešni tudi pri natečaju Zdravilne rastline, smo bili povabljeni v Vrt tete Johance v Zagorje na podelitev priznanj in nagrad.

 

Poklical nas je tudi policist, ki se je v šolo pripeljal na motorju. Pokazal nam je varne poti v okolici šole, mlajši šolarji pa so bili najbolj veseli, ko jim je dovolil, da sedejo na jeklenega konjička.

 

Zanimiv in pester dan smo preživeli tudi na PŠ Dole pri Litiji, kjer je potekalo  4. srečanje podružnic Svibno, Polšnik, Dole in Podkum. Spoznavali smo oglarsko deželo, sestavili »oglarsko kopo«, se igrali zanimive igre, risali z ogljem, se naučili pesem o oglarju, opazovali spravilo lesa, na Slavini pa obiskali domačijo Brinovec. Tam smo jedli pečen krompir, »črni« kruh,  spoznavali nove prijatelje in se družili z vrstniki.

 

V mesecu septembru smo imeli tudi kros, kjer smo bili zelo uspešni  in na Podkum prinesli 3 medalje.

 

Že v začetku oktobra smo se sprehodili do domačije Medved, kjer smo si ogledali kratek film o dejavnosti ter razstavo starih predmetov.

 

Prvi  naravoslovni dan smo preživeli na kmetiji Pr Boštjan, kjer živi naš četrtošolec. Ogledali smo si kmetijo in pomagali pri delu na polju.

 

V tednu otroka  so bili naši prvošolci povabljeni na lutkovno predstavo v DD Zagorje, kjer so bili sprejeti v skupnost učencev.

 

Vsekakor pa nismo pozabili na nova znanja in spretnosti, na pisanje domačih nalog, učenje in branje, saj je to naša najpomembnejša naloga .

 

Učenci PŠ Podkum z učiteljicami

GALERIJA SLIK:

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)