V četrtek, 26. Septembra, smo na šoli »odtekli« že drugi kros v letošnjem letu; v začetku junija smo namreč v okviru dneva šole organizirali podobno prireditev, le v širši obliki. Tokratni Kros je bil del rednega programa športnih dni, torej organiziran le za učence matične šole in obeh podružnic ( skupaj 500 otrok ).

Program prireditve je že nekaj let podoben: na 500m progi v Evroparku se pomerijo učenci in učenke 2. do 5. razreda, prvošolci pa skupaj s svojimi učiteljicami pretečejo progo le za spoznavanje s tem, kaj jih čaka v prihodnjih letih. Razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj ( spet so jih izdelali učenci pod mentorstvom Barbare Lekše ) je ob koncu teka za nižjo stopnjo.

Učenci višje stopnje ( 6. do 9. razreda ) nastopajo na enkrat daljši in tudi težji progi, njihova razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj pa sta tudi na koncu vseh tekov. Za te učence pa smo letos že drugič organizirali ogled športnega letališča Aerokluba Zagorje ( pred prihodom na tekmovališče ). Ogledali so si lahko vozni park kluba, prijazni gostitelji pa so prikazali tudi vzlet športnega letala, da bi učenci lahko spremljali vse postopke ob vzletu in pristanku letala.

Čeprav smo tudi letos slišali nekatera negodovanja učencev (»Pa zakaj mi tečemo te krose, na drugih šolah jim pa ni treba…?«), menim, da je večina kros že sprejela, saj si lahko sami izberejo intenzivnost teka ( učitelji športa posebej poudarjamo naj se intenzivnost teka ravna po osebni pripravljenosti ), pri urah športa pa je tekanja tudi dovolj, tako da nihče ni povsem nepripravljen. Pa še sonca smo imeli dovolj…

 Rezultati krosa:

Fantje

Dekleta

 

Vodja športnega dne:

Martin koncilja

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)