Za učence osnovnih šol od 6. do 8. Razreda, je potekalo v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, 22. april 2013. Zlato priznanje je prijela naša ekipa, ki so jo sestavljali Klara Razboršek, Matej Čebin in Tine Senica.

Turistična zveza Slovenije s partnerji Turistično gostinsko zbornico Slovenije,  Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije je  razpisala tekmovanje v projektu »Zlata kuhalnica« že četrto leto.

Tekmovanje sestavlja  sedem regijskih tekmovanj in državno tekmovanje. Državno tekmovanje bo potekalo v okvirih 60. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, oktobra 2013 v

Termah Olimja v Podčetrtku. Tekmovanja se lahko udeležijo učenci osnovnih šol od šestega do vključno osmega razreda. Letošnji izbrani jedi sta bili testenine in omaka za testenine ter nadevana jabolka. Na državnem tekmovanju sodeluje ekipa, ki prejme zlato priznanje, torej doseže več kot 86 točk. Tine, Matej in Klara so prejeli zlato priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 8. Oktobra v Olimju. Čestitamo!

Nada Brezovar

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)