Junijska samopostrežna malica je namenjena pregledu dejavnosti ob letošnjem projektu samopostrežne malice. V ta namen so razstavljena skoraj vsa vozila, ki so bila predstavljena med šolskim letom. Nekatera med njimi so zamenjala lastnika, zato niso razstavljena. Vsem dosedanjim vozilom sta se pridružili tudi dve novi, in sicer Fiat Compagnola, letnik 1956, in Jaguar XK 140, letnik 1956.

Fiat Compagnola je terensko vozilo s prostornino 1901 cm3 in močjo 46 kW. Moč se na kolesa prenaša preko štiristopenjskega ročnega menjalnika. Vozilo je dolgo 3,650 m in široko 1,480 m. Vozila so bila uporabljana predvsem v vojaške namene.

Jaguar XK140 pa je športni avtomobil, ki so ga izdelovali med letoma 1954 in 1957. Vozilo je nadgradnja modela XK 120. Ima več prostora v notranjosti, izboljšane zavore, krmiljenje z zobato letvijo, izboljšano vzmetenje in spremenjeno podvozje.

Izdelovali so tri različice tega modela; roadster, cabrio in coupe.

 Vozilo poganja motor jaguar XK s prostornino 3442 cm3 in močjo 186 kW pri 5500 vrtljajih na minuto. Doseže lahko hitrost preko 200 km/h. Izdelanih je bilo 100 vozil s takim motorjem. Predstavljeno vozilo je tudi trikratni zmagovalec dirke v LaMansu.

Leta 1956 je postal XK140 prvi športni avtomobil z avtomatskim menjalnikom.

V času proizvodnje so izdelali 8884 vozil XK 140.

Ob zaključku šolskega leta se želimo še enkrat zahvaliti vsem lastnikom, ki so bili pripravljeni sodelovati pri projektu samopostrežne malice:

Mateju Vračeviču

Dejanu Zorcu

Jožetu Celestini

Simonu Celestini

Stanetu Veteršku

Janezu Belcu

Francu Polcu

Gregorju Režunu

Nadi Brezovar

Gabrijelu Brezovarju

Marku Miklju

JEDILNIK 12. 6. 2012

Glavna jed

Spomladanska juha

Jedi iz preteklih malic

toast s sirom, toast šunka, sir, toast tuna, mlečna prosena kaša, sesekljan zrezek z ovsenimi kosmiči, krompirjevi svaljki, obložen kruhek prometni znak trikotnik, sirovi tortelini, pečen piščančji zrezek, barvni svedrci z orehi, barvni svedrci s škampi, čevapčiči z ajdovo kašo,  pečena koruzna polenta z manj maščobnim sirom, pečena koruzna polenta z varovalno šunko,

salama: piščančja varovalna prsa, suha goveja salama, bržola, kuhan pršut

sir: bela pizza, lahki šmarski rok, sir edamec

sadni skutin namaz, mesnozelenjavni namaz, tunin namaz marmelada, med, maslo

kruh: Gustav z manj soli, štiri vrste

štručke, ajdove, koruzne, graham, polnozrnate, ovsene, ržene

 

SADJE

jabolko, nektarina, sliva, lubenica, banana, ananas, grozdje, mango, pitaja, papaja, oreščki brazilski, makadamija ali avstralski oreščki, indijski orešček, suho sadje jabolčni krhlji, suhe hruške, suhe slive, suhe marelice, pomaranča, sadna solata iz jagod, banan, jogurta, češnje, jagode

 

ZELENJAVA

korenje, por, paradižnik grozdni, cvetača, sveža špinača, brokoli, brstični ohrovt, paprika, motovilec, rukola

NAPITKI

čokoladno mleko, jabolčni sok 100%, pomarančni sok 100%, ribezov, borovničev  nektar, voda

DESERT

KEKS AVTO STARODOBNIK JAGUAR XK 140

Keksi preteklih malic, dekoracije

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)