ETNO MEDVED

 

Prijazna gospodarja, Mojca in Rudi Zupan, sta nas povabila, naj ju obiščemo. Res se je to zgodilo v ponedeljek po malici. Ko smo prispeli, sta nas toplo sprejela. Gospa Mojca nas je peljala v macesnov gaj, kjer smo spoznali glasbeno pravljico Palček Piskalček in se naučili kratko pesmico,  gospod Rudi pa nam je na dvorišču pod lipo pokazal postopek priprave herbarija. Vsakemu  učencu je poklonil stiskalnico, kamor so potem lahko dali svojo cvetico. Med odmorom smo se posladkali in odžejali ter odšli v hišo. Tukaj so mlajši šolarji barvali pobarvanko, starejši pa so igrali na glasbene zvončke. Potem smo pesmico zapeli in zaigrali še enkrat. Zahvalili smo se za gostoljubje in se odpravili nazaj v šolo.

                                          Hvala, gospod in gospa Zupan!  

V ponedeljek sem komaj čakal, da gremo do Medveda. Tam smo spoznali novo glasbeno pravljico. Bilo je čudovito.

 Zelo sem se zabaval, ko smo kot vlak korakali proti macesnovemu gaju. Naučili smo se pesmico iz glasbene pravljice Palček Piskalček.

 Na domačiji Medved je bilo zelo lepo, ker smo poslušali glasbeno pravljico in dobili stiskalnico, v kateri bomo stiskali nabrane cvetice.

 Gospod in gospa Zupan, pri vas je bilo zelo lepo. Vesel sem, da ste me naučili pesem o palčku Piskalčku. Zelo sem bil nestrpen, kaj nam bo pokazal gospod Rudi. Povedal nam je, kako nastane herbarij. Vesel sem bil, ko smo dobili stiskalnico.

 Imela sem se lepo, risali smo, igrali na glasbene zvončke in peli.

 – Ko smo prišli, smo dobili domač bezgov sok. Stisnili smo prvo rožo v stiskalnici in spoznali, kako bomo lahko izdelali herbarij.

 Bilo mi je všeč, ko ste pripovedovali pravljico o palčku Piskalčku.

 – Vesel sem, da smo se učili pesmico.

 Barval sem pobarvanko in hodil po vrtnem labirintu.

 Bilo je zelo lepo. Naučili smo se pesmico, barvali pobarvanko in dobili stiskalnico za sušenje cvetic. Ko smo se poslavljali, smo še enkrat zapeli pesem o palčku Piskalčku.

 Ko smo prispeli, sta nas čakala gospa Mojca in gospod Rudi. Postregla sta nas z bezgovim sokom. Naredili smo lokomotivo in se povzpeli v macesnov gaj. Spoznali smo pravljico o palčku Piskalčku. Pod lipo smo spoznali, kako se naredi herbarij. Vsak je dobil svojo stiskalnico, kamor smo stisnili prvo cvetico. V hiši smo starejši igrali na glasbene zvončke, mlajši pa so barvali pobarvanko.

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)