Lansko pomlad smo iz Češminovih plodov kuhali sladke marmelade in želeje. Tudi letos Češminovi grmički že  cvetijo. Njihovi cvetovi so rumene barve, zimzelene vrste  Češminov pa nam z bleščečimi listi polepšajo dolgočasno zimo.

Zime je nepreklicno konec. Tudi pevci OPZ Češmin to dobro vedo, saj se vsako pomlad veselijo nastopa na območni reviji predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju.

Pojejo že deveto leto in nobena šolska ali krajevna prireditev ne mine brez njih. V decembru so peli na prireditvi z naslovom: Miklavžev sejem, v marcu pa na prireditvah ob materinskem dnevu v Čemšeniku in na Izlakah.

V lanskem letu so se udeležili 4. regijskega tekmovanja v Zagorju, kjer so prejeli bronasto priznanje, dvakrat so na teh tekmovanjih prejeli že zlato priznanje, sodelovali pa so tudi na državnem tekmovanju, kjer so prav tako prejeli bronasto priznanje.

Pevci OPZ Češmin so vztrajni in trmasti, tako kot Češminov grm, ki mu prav nič ne more do živega. Tudi letos so po svojih najboljših močeh »ZAPELI POMLADI«.

                                                                                    Zborovodkinja: Irena Hudi

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)