Sodelovali smo na kulinaričnem festivalu, ki je bil pripravljen v okviru mednarodne konference Od regije do destinacije in jo je pripravil Regionalni center za razvoj Zasavja, v Trbovljah, pred delavskim domom.

Gospod Jernej Lipar je povabil skupino učencev »Knapi«( Špela Vozelj, Eva Deželak, Veronika Brvar, Tomaž Zupan, Nik Škarja), da predstavijo kulinariko Zagorja. Predstavili smo se z kruhom – zagorski grb in obloženim kruhkom – rudarske podgance, keks sadni kruhek ter medenjak, poleg tega pa še dediščino Pepce Dolinar torej njene kuharske zapiske, oblačila, prte, ki so stari okrog 100 let, za povrh pa še glineno posodo, solnice, prte, vse v stilu Zagorja.

Šola Ivana Skvarče je tako enakovredno nastopila skupaj s priznanimi kuharskimi mojstri ter ostalimi razstavljalci . Hvala vsem učencem.

Mentorica Nada Brezovar

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)