Zima, bleda starka, je snega nasula

drevju bele čevlje zopet je obula

z belo je preprogo travnik pogrnila

a veseli potok ves leden molči…

Sankaška polka, Čuki

 

Ker se bomo od zime počasi poslovili, je prišel čas, da vam pokažemo nekaj utrinkov v zimskem času  (na žalost pa smo pri sankanju in še mnogih drugih stvareh na fotoaparat čisto pozabili!).

V mesecu decembru smo bili čisto okupirani z voščilnicami, ki smo jih vezli tako kot starejši učenci naše šole za božično-novoletni sejem in projekt Holiday Card Exchange. Pri tem so se nam pridružili in nam pomagali nekateri učenci iz oddelka podaljšanega bivanja za 2. in 3. razred. 🙂

Pa  kljub temu nam je uspelo poslati tudi nekaj risbic za humanitarno akcijo Obudimo pepelko in tako prispevati majhen delež k boljšemu jutri.

V zimskih mesecih smo spoznali tudi, da si lahko kar nekaj družabnih iger sami naredimo in sedaj jih pridno uporabljamo. Najbolj aktualna igra, ki smo jo naredili, je Človek, ne jezi se!, ki pa ni čisto običajna. Uporabili smo namreč staro rjuho in 1’5-litrske plastenke. In ravno to jo naredi zanimivo!

Za kulturni dan (prvošolci smo predstavljali Afriko)  smo naredili slona in žirafo ob jezeru. Zelo smo uživali, ko smo packali… No, ja, mislili smo reči, ko smo kaširali ta naša dva razredna ljubljenčka! 🙂

Seveda pa ob vsem tem tudi na naše bližnje nismo pozabili in smo jim za valentinovo majhno pozornost podarili.

Z mislijo na pustni čas smo odšli na počitnice, po katerih nas čakata že 2 projekta…  A o tem kaj več spomladi .

Januarja si želimo

dobro srečo, kratko zimo.

Februar pripelje pusta,

s krofi si mašimo usta.

V marcu sonce dobre volje

Vabi nas na vrt in polje…

Meseci, Fran Roš

Maja Ule

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)