V torek, 31.1.2012, so se sedmošolci, osmošolci in devetošolci udeležili športnega dneva.

Pohodniki smo najprej v šoli pojedli malico in se ob 9. uri dobre volje odpravili na Klančiše. Spremljala sta nas mraz in veter, a kljub temu nam je kaj kmalu postalo vroče. Po uri in pol hoje smo prispeli do lovskega doma. Tam smo z veseljem naredili požirek toplega čaja in se odpravili nazaj proti domu.

Tina Zupančič

Na zelo hladen dan, napovedanih je bilo –13°C, smo se odpeljali Pohorju in zimskim radostim naproti. Po skoraj dveurni vožnji smo prispeli na Roglo. Za začetek smo se morali spopasti s preobuvanjem in preoblačenjem v mrzlem vremenu: 44 učencev in 5 učiteljev je prvo preizkušnjo prestalo uspešno; podali smo se na sneg. Da smo se lahko razdelili v primerne skupine, smo morali sprva preveriti znanje smučanja in deskanja med učenci, nato pa smo se spustili po snežnih strminah. Kljub mrzlemu vremenu smo na snegu uživali in kar prehitro je prišel čas, ko smo morali smučanje zaključiti in se precej utrujeni in premraženi s toplim avtobusom odpeljati proti domu.

Milica Zupančič

Dva avtobusa učencev in učiteljev se je odpravila proti Celju. Nameravali smo se povzpeti do celjskega gradu, nato pa športni dan nadaljevati z drsanjem, vendar je bila gozdna pot na grad zaprta. Ni nam preostalo drugega, kot da čas izkoristimo za sprehod po starem mestnem jedru. Premraženi smo se nato sprehodili še do ledene dvorane v mestnem parku. Sledila je ura in pol drsanja ob glasbi, nekaj padcev ter veliko smeha. Čas se je hitro iztekel in dobre volje smo se odpravili domov.

Alenka Prezelj

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)