Pouk gospodinjstva poteka zaradi epidemije v matičnih učilnicah. Vsaka ura je še vedno izvedena teoretično s poudarkom na pridobivanju praktičnih izkušenj.

Naučili smo se, kako postaviti pogrinjek, kako dekorativno zviti servieto, kako  izrezati jabolčnega laboda in s tem pridobili zdravo, lepo in enostavno sladico z nič odpadki.

Vsak učenec si je sam zamesil skutino graham bombeto. Naučili smo se, da je naša bombeta polna beljakovin, ki jih potrebujemo za rast, z graham moko pa smo obogatili telo z minerali B skupine, ki jih potrebujemo kot hrano možganov.

Najboljši pa je bil zaključek. Bombeto smo pojedli v naravnem okolju šole, sonce in zelenje sta bila naravna dekoracija našega pogrinjka.

Evalvacija učne ure je potekala na svežem zraku. Ponovili smo tudi Shemo šolskega sadja in mleka.

Odpadkov ni bilo nič, vse smo pojedli ali pa bombeto shranili ter se z njo pohvalili še doma.

Del učne snovi smo že preverili, ko izdelamo še pico, pa sledi ocenjevanje.

Nada Brezovar

GALERIJA SLIK:

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)