Letos smo se Tednu pisanja z roko, ki je potekal med 21. in 25. januarjem 2019, že drugič z nekaj dejavnostmi pridružili tudi učenci in učitelji naše šole.

Pri urah oddelčnih skupnosti smo se spomnili pomena pisanja z roko. Pisanje z roko pomaga pri razvoju motoričnih spretnosti in zagotavlja kompleksnejše delovanje možganov. Kadar pišemo z roko, si več zapomnimo, smo bolj ustvarjalni.

Poleg tega je pisanje z roko tudi del kulture komuniciranja, saj s pisanjem voščil, čestitk, sporočil, pozdravov, …z roko pokažemo spoštovanje in naklonjenost do naslovnika. S pisanjem z roko ohranjamo  individualnost, saj je pisava vsakega posameznika enkratna in neponovljiva, sporočilo pa je bolj osebno.

Učenci 2. in 3. razreda so v šolski knjižnici oblikovali zapis: »To je moja pisava. Nihče nima enake« in izdelali plakate, ki so jih razstavili pred svojimi učilnicami.

Učenci 4. in 5. razreda ter obeh podružničnih šol so oblikovali zapis »Če nam je udobno, redkokdaj napredujemo.« Izdelali so plakate in jih razstavili pred svojimi učilnicami.

Doma so pobrskali za novoletnimi in rojstnodnevnimi voščilnicami, napisanimi z roko in ji prinesli v šolo. V šolski knjižnici smo naredili razstavo. Ugotovili smo, da kljub elektronski pošti in telefonskim sporočilom, še vedno dobimo precej »klasične« pošte, napisane z roko.

Učenci 6. razreda so doma pobrskali za receptom svoje najljubše hrane. Sestavine in postopek so z roko zapisali na papirnate krožnike. Svoje recepte so razstavili pred šolsko knjižnico.

Sedmošolci so z roko napisali 7. kitico Prešernove Zdravljice. Plakat krasi njihovo matično učilnico.

Osmošolci in devetošolci so se preizkusili v pisanju posvetila v knjigo. Pred tem so se seznanili s »pravili« pisanja posvetila, s katerim postane knjiga unikatno in zelo osebno darilo.

Tudi zaposleni na naši šoli smo sodelovali v tednu pisanja z roko. Odločili smo se, da svojemu naključno izbranemu sodelavcu podarimo knjigo s posvetilom. Posvetila smo skrbno izbrali glede na svojega obdarovanca, pa tudi pri pisanju z roko smo se potrudili.

 

Zapisala

Knjižničarka Alenka

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)