Zima, sicer krasen letni čas za kepanje, sankanje in snežake, traja že predolgo. Veverici kopni zaloga žira, ki ga je nabrala jeseni, in nič več ne more pregnati mraza. Le snega je vsak dan več. Čas je, da pride pomlad. Veverica se odloči, da jo bo na vsak način pripeljala, pri tem pa ji z različnimi duhoviti domislicami pomagajo prijatelji jež, mravlja, slon in sova. Na koncu pomlad seveda pride, po mnenju nekaterih živali kar sama od sebe, po prepričanju veverice pač z lastovko – prepričala se je lahko na lastne oči – in čas je za zabavo!

V torek, 4. 4., smo se prvošolci z avtobusom odpravili v naše glavno mesto –  Ljubljano.

Najprej smo si v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo Jutri je bila zabava. Joj, kako smo držali pesti, da bi hitro prišla pomlad, ko je živalim zmanjkovalo hrane in se z njimi na koncu veselili ob prvih pomladnih cvetlicah in toplih sončnih žarkih.

Nato smo se sprehodili po mestu. Ugotovili smo, da je Ljubljana veliko mesto. Videli smo Robbov vodnjak, Mestno hišo, Tromostovje, Prešernov spomenik, Kongresni trg in tržnico. Z zanimanjem smo opazovali hiše in ljudi na ulicah. Kar prekmalu je bil čas, da se polni novih vtisov vrnemo v Zagorje.

Učenci in učiteljice 1. razreda

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)