Končno lepa sobota po celotedenskem spremenljivem vremenu! In mladi zagorski planinci smo se podali na izlet v deželo suhe robe. V Ribnici nas je pričakal lokalni vodnik, ki nas je vodil skupaj z našim planinskim  vodnikom Ferdom.

Odpravili smo se po naravoslovni učni poti, ki je opremljena s poučnimi in estetsko urejenimi tablami ter speljana večinoma skozi gozd. Pot je nekaj posebnega, saj zaradi velike višinske razlike med izhodiščem in koncem vzpona, nudi kar tri višinske vegetacijske pasove. Krajši počitek smo imeli pri jamarskem domu pri Francetovi jami, ki pa ni odprta za obiskovalce. Pred domom sta otroke navdušila ponija in vietnamski pujs Lojz. Pot smo nadaljevali mimo  kmetije Seljan, sledil pa je še zadnji, malo bolj strmi del in prispeli smo do cerkvice Svete Ane (920 m), od koder se je ponujal lep  pogled na Ribniško in Kočevsko dolino ter Veliko goro v ozadju. Blizu cerkve je planinska koča Svete Ane na Mali gori, kjer smo si vzeli malo več časa za počitek in vse, kar spada zraven. Šli smo tudi do Sten Sv. Ane, kjer je čudovit razgled na Struško dolino in v daljavi vse do Kamniških Alp, videl se je celo Kum. V dolino smo se vračali po drugi poti, tako da smo opravili krožno pot.

Za zaključek smo se z avtobusom odpeljali še do Gornjih Ložin, kjer imajo pri gostilni Tušek mini živalski vrt, v katerem domujeta dva prava kočevska medveda.

Mentorica Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)