Otroški pevski zbor Češmin, PŠ Čemšenik, je bil na lanskoletni območni reviji na predlog strokovnega spremljevalca, Matjaža Vehovca, predlagan za nastop na 6. regijskem tekmovanju OPZ in MPZ Osrednje Slovenije.

Češminčki so za to priložnost k sodelovanju povabili tudi nekaj pevcev OPZ Šentjurčki, PŠ Podkum, za kar se jim ob tej priložnosti prav lepo zahvaljujejo, prav tako pa tudi njihovim staršem in učiteljicam. Za vso pomoč, podporo in sodelovanje so hvaležni tudi gospe ravnateljici Alenki Ašič in vsem zgoraj omenjenim.

Zahvala velja tudi podkumskemu vozniku kombija, gospodu  Stanetu, ki je Šentjurčke vozil na pevske vaje. V veliko pomoč jim je bila tudi Urška M. Luzar, pianistka, korepetitorka in učiteljica. Z nasveti in znanjem je pripomogla, da so bili vsako vajo boljši.

V prvih pomladnih mesecih so se pevci pričeli intenzivno pripravljati na ta nastop. Vadili in pilili so pevsko tehniko, dikcijo in artikulacijo, vadili različne tempe in dinamične spremembe, učili so se besedila in melodije pesmi.

Devetnajstega maja 2015 so bili pripravljeni pokazati, kaj so se naučili. Z avtobusom so se odpeljali v dopoldanskih urah iz Čemšenika proti Loškemu potoku pri Ribnici. V Ljubljani se jim je pridružilo še sedem pevcev OPZ Šentjurčki, ki so imeli ta dan še naravoslovni dan.

Nekaj minut čez drugo uro popoldne so imeli tonsko vajo na odru, nato pa so bili do nastopa prosti. Peš so se odpravili na bližnji grič, od koder je čudovit razgled na Loško dolino.

Napetost pa je iz minute v minuto naraščala, bližal se je nastop. Ob 15.30 so pogumno stopili na oder in se predstavili z naslednjimi pesmimi: Vandrovc je privandrov, Čokolada, Hokus – pokus in Tujček maček.

Zapeli so jih po svojih najboljših močeh in osvojili bronasto priznanje. Utrujeni, vendar zadovoljni, so se po odlični malici odpeljali  proti domu.

Kakor kaže, jih čez dve leti spet čaka podobno tekmovanje.  Po mnenju strokovne sodelavke, gospe Katje Gruber, so bili tudi na letošnji območni reviji OPZ in MPZ izbrani za nastop na regijskem tekmovanju Otroških in mladinskih pevskih zborov.

Irena Hudi

 

GALERIJA SLIK:

 

 

 

 

 

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)