Pregovor pravi, da je zdravje naše največje bogastvo. Če imamo zdravje, smo sposobni prav vsega, imamo vse oziroma smo zmožni imeti vse; če pa smo bolni, imamo le željo ozdraveti. Po skoraj letu dni življenja s »korono« sta zdravje in varovanje zdravja v življenjih ljudi postala pomembna tema in vrednota. In prav o načinih skrbi za zdravje smo se skoraj dva tedna pogovarjali drugošolci.                 

Sreda je bil prav poseben dan, naravoslovni dan, ki smo ga začeli z anketo in ob analizi odgovorov izvedeli marsikaj o navadah sošolcev: kolikokrat zajtrkujejo, kdo jim pripravlja zajtrk, kateri obrok dneva je v njihovi družini najbolj obilen, katera pijača je po njihovem mnenju najbolj zdrava, kolikokrat si umijejo zobe na dan, kolikokrat zamenjajo spodnje perilo, koliko časa spijo … Ob prehranski piramidi in branju receptov smo spoznali pomen pravilne, raznovrstne in redne prehrane ter hkrati zaključili, da se ljudje bolje počutimo, če smo redno telesno aktivni. Tudi na pomen počitka in spanja nismo pozabili. Kako pomembna je osebna higiena za naše zdravje, pa nam bo kaj več povedala ga. Eva iz ZD Zagorje takoj, ko bodo to dopuščale razmere.

Dan smo zaključili z mislijo, da bomo z doslednim upoštevanjem določenih pravil še naprej skrbeli, da bomo ostali zdravi.

Drugošolci

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)