Danes je bilo v 4. c razredu zelo zanimivo, saj smo imeli obisk. Gospod Denis Vidic, nam je s pomočjo lutke dojenčka in lutke 5. letnega otroka, predstavil, kako človek diha, kje lahko čutimo srčni utrip, s stetoskopom smo poslušali bitje srca. Ti dve lutki sta bili namreč priključeni na računalnik, s pomočjo katerega, se je lutkama lahko spreminjal srčni utrip. Pri lutki 5. letnega otroka, smo lahko tipali jezik ter opazovali, kako se spremeni, če te v jeziki piči čebela ali osa. Opazili smo, da jezik postane bolj trd, zaradi česar se lahko zapre dihalna pot in pride do zadušitve. S pomočjo lučke, smo pri 5. letnemu otroku ugotavljali, kaj se dogaja z zenico. Opazili smo, da se ob svetlobi zmanjša. Hkrati smo ponovili tudi, koliko krvi se nam pretaka po telesu, koliko kosti imajo dojenčki ter koliko odrasli, ponovili smo, komu srce bije hitreje, dojenčku ali odrasli osebi…

Najbolj poučen del ure pa je bil, ko smo si ogledali simulacijo roke, v kateri je počila petarda. Ugotovili smo, da sta na roki manjkala dva prsta, ostali trije so bili poškodovani. Strinjali smo se, da ni vredno metati petard, saj je bolje, če so naše roke cele in nepoškodovane.

Na ogled smo povabili tudi 4. a in 4. b. Čas nam je zelo hitro minil, hkrati pa smo se ob ponavljanju, že naučene snovi, zelo zabavali.

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)