V soboto, 30. 9. 2017, smo se z učenci odpravili na prvi planinski izlet. Izleta se je udeležilo kar 33 učencev od 2. do 9. razreda. Zbrali smo se ob 7.00 na avtobusni postaji pri tržnici. Učenci so polni pričakovanja vstopili na avtobus. Na Izlakah so se nam pridružili še učenci iz Osnovne šole Ivana Kavčiča, nato pa smo se odpravili proti Vranskem, kjer je bilo naše izhodišče za vzpon na Čreto.

Naša pot je nekaj časa potekala po cesti, nekaj časa smo hodili po travniški poti, večino časa pa smo hodili skozi gozd. Pot ni bila prezahtevna, saj smo lahko nekaj časa hodili v paru, nekaj časa pa v strnjeni koloni. Čisto pod vrhom se je pot začela strmo vzpenjati, za kar smo potrebovali kar nekaj časa, da smo ta del poti prehodili. Učenci so pot uspešno premagovali, tako starejši kot tudi najmlajši planinci. Malo pod vrhom nas je pot peljala skozi čudovit smrekov gozd, kjer so učenci videli kar nekaj rdečih mušnic. Nekateri učenci jih niti niso opazili, drugi pa so jih celo fotografirali. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli v planinski dom na Čreti, kjer smo si malo odpočili, se okrepčali, nekaj časa pa je bilo tudi za igro.

Starejši učenci so se z vodnico Lučko odpravili do vrha, do cerkve, ostali pa smo počakali pri planinskem domu. Ko so se starejši učenci vrnili, smo se odpravili nazaj proti našemu izhodišču, kjer smo vstopili na avtobus in se odpeljali nazaj proti Zagorju, kamor smo prispeli ob 14.45 uri. In tako se je uspešno zaključil prvi planinski izlet, učenci pa se že veselijo naslednjega.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)