V torek, 19. 1., smo preživeli nepozaben dan. Dan, ki nam bo ostal nekje v srčkih, ko se bomo spominjali na našo šolo.

Letošnji december smo imeli v šoli res veliko dela. Zato smo učiteljice sklenile, da bo januar miren mesec, brez kakšnih večjih šokov.

Potem pa smo izvedeli novico: Podkumčani smo dobili PRVO nagrado na natečaju Informacijskega pooblaščenca za najboljšo učno uro na temo »varnost na spletu«.

Iz mirnega januarja torej ni bilo nič. Na naši šoli je od takrat obsedeno stanje in veeeeeliko slavje. Šolo so preplavili luštni škratki, ki so del zmagovalne učne ure, kar nas učiteljice neizmerno veseli. Kdaj je namreč najbolj luštno na šoli? Ko je v zraku čutiti pričakovanje in veselje.

 

In kakšne so nagrade?

V torek smo se odpeljali v Ljubljano v Siti teater. Ampak ne sami, s seboj smo lahko pripeljali tudi nekaj učencev iz matične šole.

V gledališču – na čisto pravem ljubljanskem odru, smo zaigrali igrico o možičkih in škraticah. Podarili so nam knjige o razgibanih možganih, za nas pripravili igro Jureta Ivanušiča – Od tišine do glasbe in nas pocrkljali s picami in sokom.

Podelitev je bila resnično slavnostna, občutek pa prekrasen.

V marcu bomo mentorica (Nina Jelen), dva učenca in dva starša odpotovali v Barcelono na zaključen dogodek Informacijskega pooblaščenca. Tam bomo prejeli še tablične računalnike.

Ura, ki smo jo izvedli, pa bo del evropskega učbenika zmagovalnih ur.

 

Obisk Sveta na kanalu A

Da se dan ne bi prehitro končal, so nas iz Sveta na Kanalu A povabili še na ogled njihovega studia in snemanje kratke oddaje. Učenci in učitelji smo bili navdušeni, ko smo na hodnikih srečevali znane televizijske obraze in si ogledali vse studie, kjer snemajo oddaje, ki jih vsakodnevno gledamo po televiziji. Najbrž, da bodo prijazni voditelji, ki so nas tako lepo sprejeli, krivci, da bo v tej generaciji otrok kar nekaj novinarjev.

 

Za zaključek…

Podkumčani smo veseli in hvaležni, da so nas opazili, cenili naš trud in od vseh izbrali ravno nas, čeprav smo še tako majhni. Menda smo med vsemi zmagovalnimi urami po Evropi ravno mi najmlajši.

Smo pa seveda tudi zelo ponosni nase, saj smo s tem dokazali, da čeprav smo majhni, imamo vse kar imajo veliki. Res nam je lepo.

 

Nina Jelen

Galerija slik:

Avtor nekaterih slik: Jan Merc

 

 

 

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)