V soboto, 7. 11. 2015, je potekalo že 27. regijsko tekmovanje Mladina in gore. Za našo ekipo pa je bilo to »krstno« tekmovanje. Potekalo je na treh lokacijah po Sloveniji.  Za Ljubljano z okolico, Gorenjsko, Dolenjsko in Belo krajino, Zasavje in Posavje je bilo tekmovanje na OŠ dr. Janeza Mencingerja v Bohinjski Bistrici. Tekmovalo je kar 34 ekip. Ambient je bil čudovit, konkurenca pa za našo ekipo začetnikov tega tekmovanja kar prevelika. Ekipo so sestavljali Eva in Teodor Maurer, Lucija Povše in Jan Celestina. Osvojili so 26. mesto. Na državno tekmovanje se uvrsti tretjina najboljših.

Naša ekipa je vseeno preživela lep dan v čudovitem jesenskem vremenu in z gostoljubnimi, prijaznimi gorenjskimi organizatorji. Med čakanjem na rezultate smo si v Stari Fužini ogledali Center Triglavskega narodnega parka Bohinj in stalno razstavo Jezero. Tu so bile organizirane tudi skupinske igre. Potem smo se peš odpravili do Kulturnega doma v Stari Fužini, kjer nam je fotograf Gregor Skoberne ob diapozitivih predstavil svojo izkušnjo ob enomesečnem potepanju po slovenskih hribih. Navdušil nas je tudi s »time lapes« kratkim filmom, Bohinj. Priporočamo, da si ga ogledate na You Tubu.

Skratka, preživeli smo lep dan, pridobili nova znanja in izkušnje, za boljšo uvrstitev pa nas čaka še veliko dela (učenja).

GALERIJA SLIK:

 

Mentorica Darja Murn

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)