Učenci 1. b so pri eni izmed preteklih ur angleščine pokazali svoje znanje na malo drugačen način. Ker vsako uro pridno vadijo, pojejo in plešejo, je bil čas, da uro angleščine namenimo tudi igri. Ampak to ni bila kakršnakoli igra, to je bila posebna igra.

Pri igri je bil poudarek na poznavanju in poimenovanju barv, pri nekaterih igrah je bilo potrebno poimenovati samo števila, pri nekaterih samo barve, pri nekaterih pa oboje. Med igro so drug drugega spodbujali ter si med seboj pomagali pri poimenovanju barv in števil. Vsako igro so večkrat ponovili ter tako dobro utrdili svoje znanje. Dobro so usvojili pravila iger, med igranjem so vestno uporabljali angleški jezik, če pa je kdo ponesreči povedal kaj po slovensko, so ga drugi sošolci hitro opozorili, da naj govori angleško.

Pri uri so se nam pridružili tudi tihi prijatelji, ki jih lahko opazite na nekaterih fotografijah. To so mali cofkoti, ki ne marajo hrupa pri delu v skupinah. Prvošolci so se pri igranju zelo izkazali, saj so tihi prijatelji ves čas ostali na njihovih mizah. Če bi bili preglasni, bi hitro pobegnili na učiteljičino mizo.

Tihi prijatelji že komaj čakajo, da se nam bodo lahko pridružili pri učenju ob igri.

Učenci 1. b in učiteljica Simona Grobin

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)