Deževen petek je bil kot nalašč za obisk Tehno parka v Celju, kjer so nas vodiči popeljali skozi najrazličnejše tehnično-naravoslovne aktivnosti. Park je zasnovan v treh platformah.

Skozi različne raziskovalne postaje so učenci spoznavali zanimive vsebine, ki se na nanašajo na tematike naravoslovja, tehnike in znanosti, na primer valovanje, delovanje termo kamere, svetloba, preizkusili so lahko simulator letenja in nekatere svoje telesne zmogljivosti (npr. reakcijski čas) … Si kdaj pomislil, kako nastanejo valovi ali celo cunami? Kako je možno, da se uležeš na posteljo z žeblji? Raziskovalne postaje so zasnovane interaktivno, kar pomeni, da so lahko učenci aktivno sodelovali. Preizkusili so se v izdelovanju električnih vezij. Z eksponati na temo iluzij so lahko spoznali, kako nas pripelje do popačenja čutnega zaznavanja. Če so robotko glasno ogovorili v lepi angleščini, jim je odgovorila, lahko celo objela …

Dopoldne je hitro minilo in domov smo se vrnili polni novih vtisov in spoznanj, ki jih bomo nadgradili pri pouku naravoslovja.

Vanja Celestina in Darja Murn

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)