Prvošolčki septembra

Mesec september je bil za prvošolce poseben mesec, saj so prvič prestopili šolski prag in se podali novim dogodivščinam naproti. Prvega septembra so skupaj s starši napolnili šolsko dvorišče in, mogoče malce nervozni, čakali na vstop v šolo.

Učiteljice smo jih povabile v našo igralnico, kjer sta jih pozdravila gospa ravnateljica Kristina Renko in župan naše občine Matjaž Švagan. Dobili so prav poseben obisk škratkov, ki so jim pokazali da je šola zabavna, in se nasmejani v spremstvu učiteljic odpravili v svoje razrede. Od takrat so se med seboj spoznavali, se igrali, ustvarjali, peli in se tudi že kaj naučili.

Zgoraj zapisana pesem se že nekaj dni sliši po šolskih hodnikih, ki so jih že raziskali tudi prvošolci. Novega (šolskega) okolja so se hitro navadili in mesec september jim bo v spominu ostal za vedno. Poleg tega, da so prvič vstopili v šolo, so namreč prejeli kar nekaj pomembnih obiskov. V živo so spoznali svojega prijatelja pirata Nandeta iz Otoka znanja. Le-ta jih je obiskal na šolskem dvorišču. Odgovoril jim je na vsa njihova vprašanja in z njimi zapel svojo himno. Z najlepšim darilom iz Društva Bralna značka – knjigo jih je presenetila tudi naša knjižničarka Alenka.

V petek pa so se udeležili še šolskega krosa v Europarku in tako tudi v športnem smislu postali čisto pravi učenci OŠ Ivana Skvarče. Skupaj so glasno navijali, se spodbujali in kot nagrado za športno obnašanje in uspešno pretečen prvi šolski kros vsi dobili medalje. Bil je zares nepozaben mesec. Naj bodo takšni tudi vsi prihodnji!

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)