Spoštovani starši,

posredujemo vam obvestilo Logout-a – Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta.

V času šolanja na daljavo so mladostniki več časa doma sami in imajo več prostega časa. Veliko družin se sooča z vprašanjem, koliko uporabe spleta je primerno za otroka, so spletne vsebine, do katerih otrok dostopa, primerne, kakšne so lahko posledice, kakšna so priporočila za varno šolanje na daljavo, kako je z druženjem preko spleta in podobno.

Iz naše prakse ugotavljamo, da veliko mladih prekomerno uporablja tovrstne naprave, kar lahko vpliva na zmanjšano pozornost in koncentracijo pri učenju, na povečan stres, površinske in manj zadovoljive odnose v živo, nespečnost, razdražljivost itd. Čas in pozornost sta v današnjem svetu zelo pomembna, ravno družbena omrežja, pametni telefoni, video igre, splet pa so tisti, ki nam jemljejo tako čas kot pozornost, ki jih potrebujemo za druga področja, kot so učenje, delo, zabava in druženje v živo …

Predvsem v trenutnih razmerah, ko že zaradi obveznosti šolanja preživimo več časa pred zasloni in vzporedno zaradi upada druženja v živo in ostalih prostočasnih dejavnostih, veliko posameznikov preživi preveč časa na spletu tudi v prostem času, kar lahko vpliva na slabše splošno počutje in zadovoljstvo.

Na Logout-u nudimo brezplačna svetovanja za družine in posameznike, ki so preobremenjeni s spletom ali z njim že zasvojeni in imajo težave vzpostaviti strukturo, veliko odlašajo oziroma se zatekajo na splet zaradi zadovoljevanja notranjih (psiholoških) potreb ali pa želijo samo preventivno preveriti uravnoteženost uporabe spleta. Pomagamo vam oblikovati družinska pravila in dogovore glede uporabe zaslonov. Pomoč nudimo tudi posameznikom, ki potrebujejo podporo in svetovanje glede neprijetnih izkušenj ali rizičnih vedenj na spletu.

Tukaj smo za vas in v trenutnih razmerah svetovanja nudimo tudi na daljavo (Skype, Discord, Zoom, e-pošta …).

LOGOUT – Center pomoči pri prekomerni rabi interneta

Kontakt radeške ali celjske enote:

E-pošta: info@logout.si | franja.gros@logout.si

Telefon: 080 73 76 | 031 832 646

Obiščite nas tudi na spletu: www.logout.si | www.facebook.com/logout.si

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)