V tednu pred počitnicami smo na čemšeniški šoli postali bogatejši za jablano. Vas zanima, kako je prišlo do tega? No, naj vam povemo, da sta pred šolo že rastli dve jablani. Letos sta bogato obrodili, zato smo se odločili, da ju oberemo. Odločili smo se, da jabolka  odpeljemo do kmetije Polc. Tam smo jih skupaj zmleli, stisnili in dobili bio eko 100-odstotni jabolčni sok.

Seveda smo  morali sok takoj poizkusiti.  Ker ga je bilo dovolj, smo ga odnesli še v šolo in ga spili pri kosilu. Pri Mejč pa smo naprosili še eno jablano. Dobili smo staro slovensko vrsto carjevič. Pri posaditvi drevesa nam je pomagal naš prijazni hišnik, seveda pa so kopali in zalivali tudi naši učenci. Najprej smo skopali luknjo, jo pognojili, zalili in pokrili z zemljo. Ker je cepič še majhen, smo ga nekoliko zaščitili.

Vsi smo zelo veseli, da smo bogatejši za jablano, in upamo, da posaditev te jablane ni bila zadnja in da bo naš hribček v prihodnjih letih postal bogatejši še za kakšno sadno drevo.  Zahvaljujemo se družini Polc in držimo pesti, da se je cepič dobro prijel in da bo v prihodnosti bogato obrodil.

Po napornem dnevu smo se posladkali z jabolki iz Sheme šolskega sadja.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)