Letošnja pomlad nam je prinesla veliko nadlogo. Še pred epidemijo pa je OŠ Tončke Čeč iz Trbovelj razpisala natečaj, ki je namenjen mladim pesnicam in pesnikom. Tokrat je potekal že petič in učenci naše šole so na njem prisotni s svojimi pesmimi že od začetka.

Tokratna tema je bila v slogu letnega časa – LJUBEZEN. Najbrž se vam ob tej besedi pojavijo iskrice v očeh, sramežljiv nasmeh, rdečica na obrazu …

Tema natečaja je bila zelo široka. Učenci so lahko razmišljali in pesnili o vsem, kar imajo radi, o sobivanju na našem planetu, o naši domovini, o šoli, o razredu, o prijateljstvu, o družini, o tem, kaj jim ljubezen pomeni, pa o prvi ljubezni …

Pri interesni dejavnosti ustvarjalno pisanje smo začeli pesniti še v šoli, nadaljevali pa smo tudi v času epidemije, na daljavo.

Organizatorjem so jo letošnje razmere prav tako zagodle. Najprej so podaljšali rok za oddajo pesmi. Tradicionalno zaključno prireditev, ki vsako leto poteka na njihovi šoli, pa so prestavili na jesen. In kaj je prinesla jesen? Zaključna prireditev je, žal, odpovedana.

A natečaj je vendarle zaključen. Vse prispele pesmi so objavljene v spletnem zborniku, med njimi tudi pesmi naših učenk in učenca. Med nagrajenimi sta bili tudi pesmi Klavdije Bukovšek in Bora Detiča, oba sta iz 7. a razreda (v času ustvarjanja 6.a).

Čestitke obema! Učenca bosta knjižni nagradi počakali na šoli.

Vabljeni k prebiranju pesmi o ljubezni v monografiji.

Mentorica Darja Murn

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)