Ker so bile napovedane ugodne vremenske razmere in ker je hoja izrednega pomena za miselni in čustveni razvoj človeka, smo se drugošolci odločili, da v okviru športnega dne izvedemo jesenski pohod na Sv. Urh.

Hladno jesensko jutro in megla po dolini sta bila razloga, da smo se proti Ravenski vasi odpravili šele uro po prihodu v šolo. Pred pohodom smo razdelili malico, se seznanili s smerjo pohoda ter se pogovorili o načinu hoje v skupini.

Toplo oblečeni in primerno obuti smo se iz šole odpravili skozi Selo do najbolj strmega dela našega pohoda. Oba počitka za požirek vode, ki smo ju naredili ob vzponu proti vrhu, sta bila zelo dobrodošla. Ob drugem postanku so nas razveselili sončni žarki, ki so si utrli pot skozi jutranjo meglo, in ti so bili razlog, da smo odložili vrhnja oblačila. Ob tem smo občudovali še naravo, ki nam je, odeta v pisane barve, nudila prelep pogled.

Po približno četrt ure hoje smo prišli na cilj. Ob cerkvici na Sv. Urhu smo se ustavili, naredili prvo skupinsko fotografijo, pojedli in popili, kar smo še imeli v nahrbtnikih, nato pa se ob naravnih oblikah gibanja  in sproščanja v naravi prepustili prosti igri.

Kar je prijetno, običajno hitro mine. Tudi tokrat je bilo tako. Kot pravi »eko frajerji« smo počistili za seboj in se polni energije in lepih vtisov odpravili proti šoli, kjer smo zaključili svojo pot.

Joža Brinovec

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)