Tudi naša šola sodeluje pri ozaveščevalno-zbiralni nagradni akciji starih aparatov in odpadnih baterij ODDAJ STARE APARATE V ULIČNI ZBIRALNIK, ki poteka med 9. in 26. marcem 2020 v Zasavju.

V akciji želijo organizatorji napolniti sivo-zelene ulične zbiralnike za stare aparate, ki so v zasavskih občinah postavljeni že 3 leta. Zbiralnike je lokalno prebivalstvo dobro sprejelo, a zbrane količine v njih želijo še povečati, saj je potencial v Zasavju na tem področju dovolj velik.

Naša šola se poteguje za nastop raperja Zlatka, ki si ga lahko prislužimo, če bomo v uličnem zbiralniku, ki bo postavljen na dvorišču pred matično šolo v času akcije, zbrali največ starih aparatov izmed vseh osnovnih šol v Zasavju. Zato nam pomagajte! Pobrskajte po svojih kleteh in predalih in nam prinesite svoje stare aparate in odpadne baterije.

V zbranih količinah tekmujejo med seboj tudi vse zasavske občine in se potegujejo za stand-up nastop Teškya. Stare aparate torej lahko prispevate vsi občanke in občani.

Akcijo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki (KSP Hrastnik d.d., KSP Litija d.o.o., Javno podjetje Komunala Radeče d.o.o., Javno podjetje Komunala Trbovlje d.o.o. in Javno podjetje Komunala Zagorje d.o.o.) in zasavskimi občinami (Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi) v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Ministrstva RS za okolje in prostor ter Evropske komisije.

Zahvaljujemo se vam za vaš doprinos!

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)