Učenci, ki obiskujejo izbirni premet sodobna priprava hrane, so že v prvih urah začeli delati skladno z rekom zdrav duh v zdravem telesu. Prvo vajo smo izvedli na vrtu tete Johance, ob pomoči idejne vodje, gospe Cvetke Drnovšek. Gospa Cvetka je učencem razkazala vrt, jih poučila o zdravilnih učinkih posameznih zelišč in pomenu začimbnic. Med razlago smo nabirali rastline ter jih v drugem delu pouka spremenili v zeliščni namaz. Kot osnovo le-tega smo uporabili eko skuto kmetije Sešlar z Izlak. Kruh, na katerega smo namazali skuto, pa je bil tudi ekološki, in sicer pirin kruh pekarne Žito.
Učenci so s seboj nesli kuhinjsko deske, nože in živila. V naravnem okolju Evroparka smo pripravili namaz. Poskrbeli smo za 15-minutno hitro hojo v eno in drugo smer ter tako poštenih nekaj minut namenili Rap-u.
V mesecu novembru pa bomo gospo Cvetko povabili v šolo, kjer ji bomo mi demonstrirali zdravo pripravo jedi.
Nada Brezovar, organizator prehrane