POROČILO S SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV ZGODOVINE

ZPMS letos praznuje 60 let svojega delovanja. Srečanje Mladih raziskovalcev zgodovine je potekalo 31. 5. 2013, v Vipavi na OŠ Draga Bajca. Rdeča nit letošnjih raziskovalnih nalog je bila Knjige, branje in bralna kultura.

Raziskovalno nalogo smo razdelili na dva dela. V prvem smo predstavili bralna društva v občini Zagorje ob Savi; največjo zasebno knjižnico, ki jo je imel zobozdravnik Ivan Hribovšek ter pregledali zvezke šolske kronike, da bi ugotovili, kako so pri nas brali nekoč. Drugi del naloge je bil namenjen predstavitvi bralne kulture danes. Podatke smo pridobili s pomočjo anket, ki so jih reševali učenci, starši in stari starši.

In kakšen je naš odnos do knjig in branja? Čeprav ima branje močno konkurenco v televiziji in še večjo v računalnikih, je število otrok, ki berejo za bralno značko, pa tudi tistih, ki radi pridejo v knjižnico po knjigo ali pa kar tako, ker se med knjigami počutijo nekako domače, še vedno precejšnje.

Sodelovali so: Laura Kmetič Jurečič, Tina Jerman, Ana Globokar, Eva Marija Polc, Marina Eberl, Julija Krautberger, Anja Sotenšek, Sara Simončič, Primož Pungartnik, David Kusić, Martin Petrovski in Marko Mikelj.

Raziskovalno nalogo Knjige – naše prijateljice so v Vipavi zagovarjali Primož Pungartnik, Eva Marija Polc in Ana Globokar.

Mladi raziskovalci naše šole so si prislužili zlato priznanje! BRAVO! Čestitke vsem!

 

Za sodelovanje in pomoč pri letošnji raziskovalni nalogi se lepo zahvaljujemo naši knjižničarki Alenki Knez.

 

Mentorica Kristina Renko

 

 

 

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)