V četrtek, 27. septembra 2012, je v galerijskih prostorih v muzeju v Stični potekala svečana podelitev priznanj in seveda spremljajoča razstava izbranih likovnih del natečaja Obraz v množici.

Natečaja so se udeležili tudi učenci naše šole, in sicer: Veronika Brvar, Mateja Bukovšek Merva, Marina Eberl, Ana Globokar, Nuša Gorišek, Maks Kogovšek, Primož Pungartnik in Tjaša Sijamhodžić.

Izmed vseh 492 prispelih likovnih izdelkov posameznikov iz vse Slovenije, je bilo delo z naslovom Sošolec Mel učenke Veronike Brvar izbrano med 23 najboljših.

Poleg simbolične nagrade in priznanja, ki ga je prejela na sami podelitvi, pa je bilo delo tudi natisnjeno na vabilu za območno srečanje otroških gledaliških skupin v mesecu marcu.

Vsa prispela dela na razstavi pa si je ogledala tudi umetnostna zgodovinarka, Maruška Markovčič, ki je naredila poseben izbor osmih najbolj prepričljivih in s tematiko povezanih del, ter dodelila likovnim izdelkom naših učencev nagrado za najbolj prepričljiv likovni izraz skupine.

O likovnih delih pa je zapisala naslednje: Obraz je skupina uspela narediti za poligon, na katerem črke nosijo pomembno vlogo. Črka se v umetnosti redko pojavlja kot umetniško izrazilo, pogosto ji je dovoljeno mesto na vogalu slike v obliki avtorjevega podpisa. Ustvarjalci so tokrat prevzeli besedo in črko za določanje individualnosti posameznega portreta, bodisi s pisanjem imena ali pa naziva stvari, ki posameznika zanimajo. Besede ustvarjajo dekoracijo in oblikujejo manjkajoče dele obraza ter so dinamično polnilo okolice.

 

Čestitke in še veliko ustvarjalnega navdiha.

Mentorica: Barbara Lekše

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)