Gospod  Janez Bogataj, eminenca slovenske etnologije

Je razglasil zmagovalca drugega dela tekmovanja. Povedal je, da se je komisija težko odločila za zmagovalca, ker so bile skupine zelo enakovredne. Poudaril pa je, da so izstopale tri skupine. Najprej je napovedal našo šolo, torej šolo Zagorje.

Naša šola je bila javno pohvaljena, da je bila med tremi kandidati skoraj ravne črte pri izboru zmagovalca v drugem delu tekmovanja. Torej smo najboljši v zasavski regiji. Čestitke vsem tekmovalcem.

Kuharji si bili:

Jošt Martinčič, Pia Cirar, Patricija Kolander, Lara Strgaršek, Pika Zakonšek, Leja Novak

Mentorici: Nada Brezovar, Tjaša Mahkovič

Takole je zapisala organizatorka tekmovanja na mail in uradno stran kuhne pato:

Spoštovani,

skoraj ni besed za opis evforije in pozitivne energije, ki je polnila Narodni dom ves dan, postopkov, vonjev, razigranosti otrok in vneme, dodelanosti receptur in dekoracije in vseh detajlov, ki so dosegli visoko strokovnost in popolno sproščenost.

Bili smo deležni velike medijske podpore, ki je glas o namenu in cilju projekta razširila med slovensko javnost:

RTV za osrednji dnevnik,

RTV za Dobro jutro

POP TV za 24 ur

POP Tv za oddajo Preverjeno

Kanal A za Svet na kanalu A

RTS

VTV za Poročila in snemanje otroške oddaje Miš maš

Spletna kamera za Delo.si

Večer (danes)

Delo (jutri)

Primorske novice (jutri in naslednji teden

Medijski pokrovitelj projekta Odprta kuhinja

Jana

Radio City

Radio Maribor

Radio Slovenija

In še kdo bi se našel..

Hvala vsem!

Lep pozdrav!

Anka Peljhan

Zmagali smo vsi skupaj!

Rojeva se nova pot, po kateri se je pogumno odločilo zakoračiti 600 slovenskih osnovnošolcev, sprva skoraj v neznano, a kaj hitro z nasmeškom, aktivno in radoznalo pobrskati po zgodovini bogate slovenske kulinarike.

Sklepna prireditev, ki bi ji lahko rekli revija slovenskih lokalnih jedi, postopkov in vsega, kar sodi zraven, z rokami, glavami in spretnostjo osnovnošolcev, se je zgodila 16.5.2012 v prireditveni dvorani mariborskega Narodnega doma, ki je s svojim ambientom dal piko na »I«.

Prireditev presežkov v vseh pogledih, kjer je glavni igralec bilo 27 skupin, ki so se na podlagi 8ih regijskih tekmovanj, uvrstilo v finale. S še večjo vnemo, dodelanimi dekoracijskimi načrti, finesami okusov, izurjenimi prstki, so otroci očarali najstrokovnejšo žirijo, ki si jo v naši deželi lahko omislimo:

g. Janez Bratovž, Restavracija JB, Ljubljana

g. Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Zemono

g. Nace Rajh, Gostilna Rajh, Bakovci

g. Janez Bogataj, eminenca slovenske etnologije

ga. Alenka Poljanšek, sodelavka službe za živilsko predelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje na ministrstvu za kmetijstvo

ga. Marjana Pogorevc, vodja gostinske sekcije na Srednji gostinsko – turistični šoli v Mariboru

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)